Razmena Banera - www.indjijaforum.com
Open Directory Project at dmoz.org

Magazin Urbane Kulture

utorak, 3. veljače 2009.

Blender 2.46 (Program za obradu slike)

Posted by Aleksandar Aničić 02:14, under | No comments

Provjerite zasto smo najbolji

Blender je sjajan set alata, zasnovanih na tehnologiji otvorenog koda, koji služe za 3D modeliranje i animaciju. U potpunosti je besplatan i bez problema se može mjeriti sa komercijalnim rješenjima.

Program posjeduje veliki broj naprednih mogućnosti, a ono što ga posebno čini korisnim je činjenica da je veoma fleksibilan. Podržava plug-inove, pa se mogućnosti programa mogu značajno proširiti. Zahvaljujući tome, Blender se vrlo brzo transformiše iz klasičnog alata za 3D modeliranje u moćno okruženje za razvoj igara i naprednih animiranih filmova.

Blender nije baš jednostavan za upotrebu, jer je, prije svega, namijenjen onima koji imaju iskustva u modeliranju i animaciji. Međutim, zahvaljujući brojnim uputstvima na internetu koji, korak po korak, objašnjavaju pojedine segmente Blendera, uz nešto strpljenja će i oni koji se po prvi put srijeću sa programima ove vrste moći postići uspjeh.

Blender zauzima svega 9MB! Gotovo da je nemoguće da je alat ovog kalibra besplatan, ali na sreću mnogih ljubitelja modeliranja i animacije, Blender to zaista i jeste!

Za Download ovog programa kliknite na sliku iznad


Napomena: Ukoliko imate problema prilikom startovanja programa, neophodno je da instalirate Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package (x86), kojeg možete besplatno preuzeti sa sljedeće adrese:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=32BC1BEE-A3F9-4C13-9C99-220B62A191EE&displaylang=en

0 komentari:

Objavi komentar

Glasajte za nas