Razmena Banera - www.indjijaforum.com
Open Directory Project at dmoz.org

Magazin Urbane Kulture

subota, 14. ožujka 2009.

Šta zna mali šta je iPhone?

Posted by Aleksandar Aničić 17:53, under | No comments


Šta sve možete kad imate devet godina? Recimo da se igrate sa drugarima ispred zgrade, da pravite nešto od Lego kocki, pikate fucu ili...da programirate igricu za iPhone!

Upravo to je uradio devetogodišnji Lim Ding Ven iz Singapura koji je osmislio (i napravio) igru za crtanje "Doodle Kids" za iPhone.

Ovaj mališa zna da koristi već šest programskih jezika(!), a aplikacija koju je napravio za samo dve nedelje "skinuta" je čak 4.000 puta! Više od polovine dnevnih download-a dolazi iz SAD.

"Napravio sam program za moje mlađe sestre (tri i pet godina), koje vole da crtaju. Ali, drago mi je što se i drugim ljudima dopada", izjavio Ding Ven.

"Doodle Kids“ dopušta igračima-crtačima da crtaju svojim prstima na iPhonovom ekranu, a blagim mrdanjem aparata slika se obriše. Igrica je već dobila velike pohvale i tri i po zvezdice u Apple prodavnici aplikacija za iPhone.

"Fenomenalna aplikacija! Ne mogu da verujem da je ovo napravio devetogodišnjak! Mali je čudo", komentar je jednog od korisnika aplikacije.

Singapursko čudo od deteta je, kaže, napravilo aplikaciju za samo nekoliko dana, a sada je prionuo na pravljenje naučno-fantastične igrice, takođe za iPhone, koju je nazvao "'Invader Wars".

Osnove programiranja "pokupio" je od svog 40-godišnjeg oca koji radi u jednoj kompjuterskoj kompaniji. "Rekao mi je da bi voleo da nauči kako se programira i onda sam mu pokazao neke osnove", kaže Lim Tai Čin, otac malog programera.

Nekada otac i sin rade u paru, a neretko se dešava i da se međusobno takmiče - čija će aplikacija biti više puta "skinuta".

0 komentari:

Objavi komentar

Glasajte za nas

Blog Archive

Blog Archive