Razmena Banera - www.indjijaforum.com
Open Directory Project at dmoz.org

Magazin Urbane Kulture

petak, 13. ožujka 2009.

WoW kao kokain

Posted by Aleksandar Aničić 11:14, under | No comments


Prema istraživanju švedskog zdravstvenog instituta, World of Warcraft ima glavnu ulogu u većini slučajeva ovisnosti o igrama

Švedska organizacija mladih upozorava da se u određenim slučajevima ovisnost koju stvara World of Warcraft može mjeriti s kokainskom ovisnošću. Dodatno, statistike govore da nije zabilježen niti jedan slučaj ovisnosti o igrama gdje WoW nije imao utjecaja.

Iako izvješće švedskog zdravstvenog instituta još uvijek nije u potpunosti objavljeno, poznato je da je izgrađeno na iskustvima igrača i njihovih roditelja. Krajem prošle godine zabilježen je slučaj hospitaliziranja petnaestogodišnjeg dječaka nakon neprekidnog 20-satnog igranja World of Warcrafta.

Organizacija Youth Care Foundation djeluje od 1991. godine i bavi se svim vrstama ovisnosti, a od 2007. na popis je uvrštena i ovisnost o igrama. Tokom 2007. godine zaprimljeno je 2.000 poziva, a od tog broja na probleme s pretjeranim igranjem odnosilo se 170 poziva. Iako je problem sve izraženiji, još uvijek nema medicinske dijagnoze koja bi ga opisala.

0 komentari:

Objavi komentar

Glasajte za nas

Blog Archive

Blog Archive