Razmena Banera - www.indjijaforum.com
Open Directory Project at dmoz.org

Magazin Urbane Kulture

ponedjeljak, 5. ožujka 2012.

Navala na nove Windowse 8: U samo dan skinuti milion puta

Posted by Aleksandar Aničić 07:00, under , | No comments


Čim je omogućena instalacija Windowsa 8, krenule su brojne recenzije s kritikama i pohvalama. Wired je tako napisao da je desktop (radna površina) kao takav mrtav.

Microsoft je objavio na Twitteru da su novi, još nedovršeni, Windowsi u samo jednom danu skinuti milijun puta. Consumer Preview verzija Windowsa, koju su predstavili u Barceloni, još će proći brojne dorade prije službenog predstavljanja gotovog operativnog sustava, najvjerojatnije na jesen.

Windowsi (32 i 64 bitna verzija) se mogu besplatno isprobati, no bitno je napomenuti da osigurate važne podatke jer se radi o radnoj verziji operativnog sustava, kao i u slučaju Developer Preview verzije koju su predstavili lani.

Nakon puštanja Windowsa, već su objavljene i mnoge recenzije operativnog sustava, pa su tako na Wired rekli da je "vaš desktop mrtav", prenosi Daily Mail. Navode da će biti zanimljive sljedeće godine na tržištu operativnih sustava, a da je Microsoft u prednosti pred Appleom jer su se riješili klasičnog desktopa. Mashable uz pohvale navodi i kako je pitanje kako će se ljudi naviknuti na različita sučelja unutar istog operativnog sustava.

PCMag ističe da su oni koji su isprobali sustav uživali u radu, a ističu i da Internet Explorer očito dolazi u dvije verzije, za tablet i PC, koje izgledaju i ponašaju se različito.

24sata.hr

0 komentari:

Objavi komentar

Glasajte za nas