Razmena Banera - www.indjijaforum.com
Open Directory Project at dmoz.org

Magazin Urbane Kulture

subota, 31. siječnja 2009.

Lansiran Gmail u "offline" modu

Posted by Aleksandar Aničić 02:35, under | No comments


Ukoliko izuzmemo beta status koji traje više od četiri godine, Gmail servis za slanje elektronske pošte je zaista prilično dobar. Sada je postao još bolji.

Google je uveo novu uslugu u svoj Gmail servis - manipulaciju elektronskim mejlovima u "offline" modu, koja dokazuje da ovaj servis može da se takmiči i sa velikim igračima poput Microsoft Outlook-a ili Thunderbird-a.

Ovo praktično znači da korisnici sada mogu da manipulišu svojim nalozima u brauzerima, pregledaju i kreiraju mejlove dok nisu konektovani na Internet. Sve do tada izvršene akcije, kao i svi procesi "na čekanju" izvršavaju se onog trenutka kada se računar poveže na globalnu mrežu.

U suštini Google ja sada Gmail napravio kao onlajn veb servis i oflajn desktop e-mail klijent u jednoj aplikaciji. Ovo će dobro doći onima koji još uvek koriste Internet konekciju koja je spora ili nepouzdana (često diskonektovanje).

Da biste omogućili rad u Gmail "offline" modu potrebno je da čekirate opciju Google Labs, odete u opciju "settings", izaberete "Enable" pored stavke "Offline Gmail" i sačuvate izmene.

Google polako uvodi novu uslugu u svim zemljama, tako da ona možda neće raditi baš odmah, ali je ovo odlična lekcija konkurenciji i doneće još pluseva ionako dobtom Google Gmail-u.

(MONDO)

0 komentari:

Objavi komentar

Glasajte za nas