Razmena Banera - www.indjijaforum.com
Open Directory Project at dmoz.org

Magazin Urbane Kulture

utorak, 21. veljače 2012.

Duh Vremena - (Dokumentarni Film) - Srpski Prevod

Posted by Aleksandar Aničić 15:31, under | No comments


Duh vremena je američki dokumentarni film iz 2007. godine . Film predstavlja dokumentarni ekspoze o religiji , vlasti i globalnoj ekonomiji . Centralne teme filma uključuju mit o Isusu Hristu , teroristički napad na Ameriku 11. septembra 2001. godine , i američke Federalne rezerve . U filmu su predstavljene teorije zavere koje proističu iz ove tri teme .

Film počinje sa animiranim apstraktnim prikazima , sadrži snimake , karikaturu i audio citate o duhovnosti , zatim snimke rata , eksplozija i napada na Ameriku 11. septembra . Uvod filma završava se sa monologom pokojnog komičara George Carlin -o religiji uz crtani film .
Prvi deo, pod nazivom Najveća bajka ikada ispričana, bavi se pitanjem religije i Bogom, tvrdeći da je hrišćanska religija uglavnom potiče iz drugih religija, povezana sa astronomskim činjenicama, astrološkim mitova i tradicijama, koji su izvedeni iz zajêdničkih elemenata sa drugima. U cilju objašnjenja mita O Isusu, ovaj deo tvrdi da ne postoji istorijski Isus nêgo književni i astrološki hibrid, napravljên iz političkih potreba Rimskog carstva.
Drugi deo , Ceo svet je pozornica , koristi integralne snimake o nekoliko 9 / 11 teorija zavere , filmove koji ilustruju napade 11. septembra da su bili ili orkestrirani , ili dozvoljeni da se dogode od strane Sjedinjenih Američkih Država u cilju stvaranja masovnog straha , uz opravdanje za rat protiv terorizma ,imaju izgovor za uskraćivanje građanskih sloboda , proizvode ekonomsku korist bankarima i multi - nacinalnim kompanijama . Ovde se tvrdi da je američka vlada unapred znala o napadima , namerno dozvoljeno da avioni dostignu svoje ciljeve , kao i da su Svetski trgovinski centar , zgradu 1, 2, i 7 podvrgnuli kontrolisanom rušenju .
Treći deo, pod naslovom Ne brini za Ljude iza zavese, tvrdi da su se tri rata SAD-tokom dvadesetog veka vodili čisto za ekonomsku dobit, izazvani od "internacionalnih bankara" (porodice Rotšild, Rokfeler, Liman, Varburg Film navodi da. Su određeni događaji projektovani kao izgovor da SAD uđu u rat, uključujući potapanje RMS Lusitanija, napad na Perl Harbur, i Incident u Tonkinškom zalivu.
Prema filmu, SAD je bila primorana od strane Banke Federalnih Rezervi da bude upletena u ove ratove, i to ne sa ciljem da pobedi, nego da se održi sukob, jer to tera američku vladu da pozajmljuje novac od banke, i samim time povećava profit " međunarodnim bankarima "koji su vlasnici Banke Federalnih Rezervi (Akcionarsko Drustvo od 1913-e). Film zatim tvrdi da su Savezni porezi na dohodak protivzakoniti.

0 komentari:

Objavi komentar

Glasajte za nas

Blog Archive

Blog Archive