Razmena Banera - www.indjijaforum.com
Open Directory Project at dmoz.org

Magazin Urbane Kulture

utorak, 21. veljače 2012.

Nikola Tesla - Zraci smrti (Kompletan video u jednom delu) Ruski/Srpski

Posted by Aleksandar Aničić 15:29, under | No comments


Како је Теслин живот био мистериозан, таква је била и његова смрт, па тако није искључено да је и убијен, што разматрају руски научници сагледавајући сваки детаљ. Овај видео прилог је прилог о завери према Тесли од стране моћних људи, а помињу се у том контексту и неки други научници који су били убијени.

Када је Тесла умро нађен је потпуно наг у кревету, са чистим белим чарапама.

Тесла је умро 07.01.1943-ће, другог дана после његове смрти дошли су агенти маринске и војне службе ФБИ, заједно са адвокатом Ирвином Џуроуом. Адвокат је касније изјавио: „Речено ми је само да је умро Никола Тесла, који је по неким информацијама пронашао зрак смрти, важни војни уређај који може да уништава непријатељске авионе у лету."

Адвокат и официри изнели су ствари и хотелски сеф из Теслине собе у којем се налазио радни модел зрака смрти, и пренели су све то у складиште на Менхетну.

Недељу дана после Теслине смрти, специјална комисија која је била овлашћена, без дозволе суда, да преузме његову имовину, имала је задатак да изврши попис ствари из Теслиног сефа. Међутим, када су отворили сеф чекало их је изненађење, што их једоста збунило. Тамо где је требао да буде радни модел зрака смрти, и документи, видели су мали апарат за мерење параметара отпорника моста и неколико кутија са храном за голубове. Заједно са моделом нестали су документи и цртежи, као и медаља „Едисон" која је додељена Тесли 1917-те. Сматра се да су специјалне службе дошавши одмах у његову собу после смрти, замениле ствари, да би сакрили Теслине радове и самим тим његов радни модел апарата за зрак смрти, све је премештено у неком другом скровишту одређене војне установе.

Сасвим је могућа ова верзија, као и верзија да је Тесла врло добро знао дан своје смрти, припремајући се за њу. Схвативши да је одшкринуо запечаћена врата времена, он се зауставио видевши да иза свега тога стоји понор пакла недораслог и незрелог човечанства и оних који га воде, духовно неспремних да човечанство његовим изумима одведу у срећнију будућност, већ у понор пакла самоуништења. Зато је у сефу пронађена храна за голубове, био само опроштајни осмех генија чији је живот и смрт обавијен мистеријом.

Истакао бих да је Тесла своју пуну моћ показао на предавању које је одржао на Институту електротехничких инжињера у Лондону 4.02.1892. Поред предавања, пред краљевским научним институтом, Тесла је демонстрирао своје изуме, био је прави маг, више од 2 сата држао је аудиторијум у напетости. Показао им је лампу високе фреквенције која је могла да испарава материју, што је био прототип рубинског ласера, 50 година пре него што настаје први сличан уређај средином 20-ог века. На крају је направио шоу пропуштајући кроз себе електрични напон од 100.000 волти и паљење лампи без проводника, које је држао у рукама.

0 komentari:

Objavi komentar

Glasajte za nas

Blog Archive

Blog Archive